Cube U30GT, not booting anymore.

Discussion in 'U30GT' started by Goochy, Apr 25, 2013.

Remove Advertisements
  1. Goochy

    Goochy Member

    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Berlin, Germany
    Tablet:
    Pipo M9
    Phone:
    IP 5
    Hey guys,
    I've got an "old" Cube U30GT and some weeks ago
    it just stopped booting without any noticeable reason.

    Pressing the power button, doesn't do anything anymore
    and even plugin in the power chord affects no reaction.

    Any ideas what might happen here?
    The tablet was working fine and never got in touch with water
    nor did i drop it on the floor or w/e.
     
  2. Tuen

    Tuen Staff Member Administrator

    Posts:
    4,813
    Likes Received:
    510
    Trophy Points:
    67
    Location:
    Sint-Niklaas - Belgium
    Tablet:
    See Signature
    Phone:
    See Signature
    long time not used? make it was a long time on low battery?
    Lithium battery on low power --> dead battery?
     
  3. Goochy

    Goochy Member

    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Berlin, Germany
    Tablet:
    Pipo M9
    Phone:
    IP 5
    Mh no,
    it was off over night and the next morning it didn't boot anymore.
    Are there like basic steps that i could try out before i have to send it back to the
    supplier?
     
  4. Tuen

    Tuen Staff Member Administrator

    Posts:
    4,813
    Likes Received:
    510
    Trophy Points:
    67
    Location:
    Sint-Niklaas - Belgium
    Tablet:
    See Signature
    Phone:
    See Signature
    hold 10 sec the powerbutton and release
    hold again and see if you see something on screen..

    if still not work.. again try holding powerbutton for 10 sec..

    maybe also try connect to pc and see if it recognized on your pc? maybe it's entered into flashmode..
     
  5. Goochy

    Goochy Member

    Posts:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Berlin, Germany
    Tablet:
    Pipo M9
    Phone:
    IP 5
    I've just tried your suggestions and also tried combinations like Vol -/+ & power button,
    but nothing.. It seems dead

    When i connect to to the PC, nothing comes up.
    It's also not recognized in device-manager :/
     
  6. Tuen

    Tuen Staff Member Administrator

    Posts:
    4,813
    Likes Received:
    510
    Trophy Points:
    67
    Location:
    Sint-Niklaas - Belgium
    Tablet:
    See Signature
    Phone:
    See Signature
    maybe try to send back to seller?
    if you don't want, you can self open the tab and check the voltage of the battery, could be a dead battery.
     
Remove Advertisements